Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

суд

provce.ck.ua

Вівторок, 24 червня 2014, 11:47

У Львові скасовано рішення третейського суду про визнання права власності на державне майно

суд

Господарський суд Львівської області скасував незаконне рішення постійно діючого третейського суду Українського національного комітету міжнародної торгівельної палати, на підставі якого незаконно визнано право власності на державне майно.

Прокуратура оскаржила рішення третейського суду щодо незаконного визнання права власності на державне майно

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Йдеться про нежитлову будівлю їдальні Вищого професійно-технічного училища №29 м.Львова, вартістю понад 600 тис. грн. за ТзОВ «Облнафтобуд Альянс».

При цьому судом встановлено, що третейський суд, вирішуючи спір між двома приватними суб’єктами господарювання не перевірив наявності прав таких осіб на спірне майно та не врахував, що будівля їдальні ще у 1985 році передана училищу, яким фактично постійно використовувалась.

Окрім того, нежитлові приміщення не входили до статутних фондів підприємств під час приватизації та перебували на обліку Фонду державного майна України, як об’єкт державної власності.

З огляду на те, що згадані приміщення незаконно вилучені з власності держави по за її волею, а протиправне рішення суду, яке стало підставою для цього скасоване, на даний час, прокуратурою проводиться позовна робота щодо витребування державного майна з незаконного володіння, фізичної особи, якій воно було відчужено ТОВ «Облнафтобуд Альянс».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.