Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

митниця

p-p.com.ua

Вівторок, 24 червня 2014, 15:38

Львівські митники порушують закон при складенні протоколів, – прокуратура

митниця

Через неналежне виконання службових обов’язків посадовцями Львівської митниці Міндоходів, громадяни-порушники уникають відповідальності за перевищення строків тимчасового ввезення транспортних засобів на митну територію України.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зазначимо, що згідно з Митним законодавством України, автомобілі, які перебувають під митним контролем, при переміщенні повинні відповідати низці вимог, а саме: перебувати у незмінному стані; використовуватися лише з метою транзиту; бути доставленими у митний орган призначення до закінчення 5-ти або 10–ти денного строку.

Натомість, службовцями митних постів за два останні роки взагалі не притягувались до адміністративної відповідальності винні у порушеннях митних правил особи, що упродовж 2012-2014 років ввозили на митну територію України від 2 до 7 транспортних засобів. Протоколи відносно останніх складались лише у 2014 році.

При перевірці також викликала занепокоєння неналежна фіксація порушень митних правил та порушень проваджень за вказаною категорією справ окремими посадовцями, що в подальшому призводить до їх закриття як митним органом, так і судом.

На усунення виявлених порушень прокуратурою області керівництву Львівської митниці внесено подання та поставлено вимогу вжити заходи дисциплінарного впливу до службових осіб, які допустили порушення вимог чинного законодавства.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.