Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

тарпан

gazeta.ua

Четвер, 26 червня 2014, 09:38

Перший український електропоїзд вирушив на Львів

тарпан

Вчора, 25 червня, із залізничної станції "Дарниця" на Львів вирушив перший швидкісний електропоїзд "Інтерсіті+" №743, виготовлений на ПАТ "Крюківський вагонобудівний завод", що в Кременчуці.

Потяг назвали "Тарпан". Так називають степових коней, які є в горах Казахстану, Білорусі та Польщі.

Він складається з 9 вагонів 1,2 та 3 класу, серед яких є вагон-ресторан та вагон з місцями для пасажирів на інвалідних візках. У спеціальному вагоні для людей з обмеженими можливостями є місце, де вони можуть поставити інвалідне крісло. Також в тому вагоні більший санвузол. Вагони різних класів відрізняються кількістю крісел, простору між ними, шириною проходу, наявністю столиків та місць для багажу. Кузов вагону виконаний із нержавіючої сталі.

Міністр інфраструктури Максим Бурбак під час відкриття повідомив, що поїзди було зроблено ще 2 роки тому. Урядом на чолі з Прем'єр-Міністром України Арсенієм Яценюком прийнято програму з модернізації та оновлення рухомого складу Укрзалізниці. Окремим пунктом в ній передбачено купівлю цих двох електропоїздів.

Міністр проїхав одну зупинку до Центрального залізничного вокзалу. Поїзд рухався зі швидкістю 38 км/год, хоча може розганятись до 200 км/год. Але в загальному через технічний стан колій здатен їхати не швидше 120 км/год.

Максим Бурбак їхав у вагоні другого класу. В салоні є кондиціонер. Температура підтримується на рівні 23 градусів. Сидіння зручні, імпортовані з Німеччини. Двері між вагонами з сенсорними ручками, герметичними переходами. Поїзд обладнаний системою відео спостереження, є wi-fi, розетки для живлення мобільних телефонів та ПК. Коли поїзд розганяється швидше 5 км/год, двері вагону автоматично блокуються.

"Мені дуже сподобались ці вагони. Хочу попросити наших пасажирів, щоб вагони і надалі залишались такими комфортними, і в такому ж стані. Бо гарантію на них дають на два роки. Але строк експлуатації – 50 років. Хотілося б, щоб вони хоч років 20 пропрацювали в такому хорошому стані", - зауважив міністр.

За матеріалами: Gazeta.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.