Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

паркування

times.if.ua

Четвер, 26 червня 2014, 12:31

Українці зможуть платити за паркування по мобільному

паркування

В Україні планують запровадити “мобільне паркування”.

Відповідні зміни до правил паркування транспортних засобів уряд схвалив на засіданні 25 червня, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Такий спосіб оплати є зручним як для водіїв, оскільки вони отримають змогу швидко оплатити фактичний час паркування, не переплачуючи при цьому зайві гроші, так і для органів місцевого самоврядування, які завдяки такому механізму оплати отримають змогу керувати процесом організації десятків тисяч місць для паркування, повідомили в Мінрегіоні.

У Мінрегіоні пояснили, що на сьогодні існує оплата паркування оператору, за допомогою паркоматів чи в’їзних/виїзних терміналів і шляхом купівлі абонементу.

Проте, за словами фахівців, органи місцевого самоврядування та комунальні підприємства постійно нарікають, що для обладнання паркувальних майданчиків паркоматами та терміналами необхідно витратити значні кошти, які в місцевих бюджетах відсутні. Тим більше, термін окупності таких пристроїв дуже тривалий.

В Мінрегіоні навели дані, які свідчать, що на сьогодні в країні є потреба у встановленні щонайменше 2100 паркоматів та терміналів середньою вартістю близько 30 тис. грн., що загалом складе 63 млн. грн. витрат з бюджету.

Натомість оплата паркування за допомогою мобільних телефонів чи інших портативних технічних засобів не потребує залучення бюджетних коштів.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.