Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Четвер, 26 червня 2014, 17:34

Запрацював новий міжнародний пункт пропуску "Угринів-Долгобичув"

Сьогодні, 26 червня, міжнародний пункт пропуску "Угринів-Долгобичув" на українсько-польському кордоні перетнули перші громадяни.

Пункт пропуску для автомобільного сполучення «Угринів-Долгобичув» є шостим на кордоні України та Польщі. Він є одним з найсучасніших та найбільших, щоправда не має пішого переходу.

Пропускна спроможність пункту пропуску – до 4000 транспортних засобів на добу. Проектом передбачено 18 смуг, але готові до використання лише 14 (7 для виїзду з України, та 7 - у зворотньому напрямі).

Для легкових авто передбачено по 4 смуги на напрям, для автобусів – по 1 смузі, для автомобілів до 3, 5 т – по 2 смуги. 

Чотири смуги виділено для вантажних автомобілів, проте вони знаходяться у стані будівництва. 

Інфрастуктура пропускного пункту «Угрнів-Долгобичув» передбачає спільний контроль українськими та польськими прикордонними службами. 

«Попередній досвід показав, що пункт пропуску не є завантаженим на сто відсотків, – сказав начальник Західного регіонального управління, генерал-майор Ігор Андрусік. – Однією із причин являється інфрастуктура, потрібно привести в лад дороги, аби бажання перетинати кордон виникало не лише у мешканців навколишніх сіл та міст. Проте, якщо пасажиропотік буде великий - у нас є люди, аби забезпечити обслуговування усіх 14 смуг». 

Додамо, що протягом проведення фінальної частини Євро-1012, пункт працював протягом 6 тижнів, але після матчів був закритий на добудову. 

Відкриття пропускного пункту спочатку планували на березень, потім перенесли на 23 травня, а згодом змістили на 26 червня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.