Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

укрзалізниця

11channel.dp.ua

П'ятниця, 27 червня 2014, 17:55

Львівська залізниця увійде до складу ПАТ «Українська залізниці»

укрзалізниця

У рамках реформування ДАЗТ України («Укрзалізниця») Кабмін планує включити до складу ПАТ «Українська залізниця» 62 підприємства різної форми власності, в тому числі й підприємство «Львівська залізниця». 

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів від 25 червня «Про створення ПАТ «Українська залізниця», опублікованому на сайті Кабміну.

До складу «Української залізниці» ввійдуть 49 підприємств і установ залізничного транспорту загального користування, серед яких усі шість залізниць України, вагоноремонтні і шпалопросочувальні заводи, інститути й науково-дослідні центри, конструкторські бюро, центри логістики і зв'язку, держпідприємство «Українська залізнична швидкісна компанія», 11 відомчих медичних установ тощо, - сказано у постанові.

«Українська залізниця» також стане власником 100% акцій акціонерних товариств: «Дніпропетровський тепловозоремонтний завод», «Запорізький електровозоремонтний завод», «Львівський локомотиворемонтний завод», «Київський електровагоноремонтний завод ім.Січневого повстання 1918 року», «Київський електротехнічний завод «Транссигнал», «Коростенський завод залізобетонних шпал» і «Гніванський завод спец залізобетону», сказано в документі.

«Українська залізниця», крім того, стане власником пакетів акцій шести підприємств, серед яких три – іноземні.

Директор Світового банку у справах України, Білорусі і Молдови Чімяо Фан висловив готовність надати фінансову підтримку «Укрзалізниці» за програмою реформування залізничної галузі.

До сфери управління «Укрзалізниці» входять Донецька, Львівська, Одеська, Південна, Південно-Західна і Придніпровські залізниці, а також підприємства й організації, які забезпечують перевезення вантажів і пасажирів, - повідомляє УНІАН. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.