Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Середа, 2 липня 2014, 15:49

У Винниках буде новий храм

Сьогодні, 2 липня, у Винниках на вулиці Сахарова освятили наріжний камінь під будівництво храму святого Миколая Української автокефальної православної церкви.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Винниківської міської ради.

Посвячення відбулося за участі митрополита Львівського Макарія (УАПЦ), настоятеля храму святих Володимира та Ольги м.Виннник, митрофорного протоієрея Василя Петрика, отця Андрія Петрика інших священнослужителів.
Владика Макарій оголосив, що настоятелем храму святого Миколая призначено отця Андіря Петрика.

На посвяченні було багато парафіян, були також присутні міський голова Винник Сергій Уваров, працівники Винниківської міської ради.

У фундамент храму урочисто заклали капсулу з посланням до майбутніх поколінь із зазначенням прізвищ осіб, які доклалися до цього будівництва, а саме: Митрополит Львівський Макарій, керівник будівництва храму митр. прот. Василь Петрик, настоятель ієрей Андрій Петрик, голова парафіяльної управи Гриновець Йосип, міський голова Сергій Уваров, жертводавець Годунько Остап, Члени Церковного Комітету – Козел Богданна, Гунькало Василь, Мартинник Мар’ян, Прус Анна, Огоновський Андрій, Кавчак Мар’ян, Матвійчук Микола; та пам’ятну плиту.

Владика Макарій у своїй промові наголосив, що спорудження храму – важкий і довгий процес, який потребує і від отців, і від їхніх парафіян, і від влади щоденної подвижницької праці та значних зусиль. Владика щиро подякував усім людям, які підтримують церкву й духовність, зокрема, й міському голові Винник Сергію Уварову, який став основним спонсором будівництва храму.

«Я також щиро дякую Вам, Владико Макарію, від себе і від нашої громади за те, що Ви сьогодні прибули до нас і підтримали всіх нас у цій важливій богоугодній справі, - мовив міський голова Винник Сергій Уваров. – Я завжди пам’ятаю про церкву і допомогу їй. Під час моєї першої каденції Винники нараховували значно менше мешканців. Але місто розвивається, у ньому збільшується кількість людей. Тому й будуються нові церкви. Запевняю всіх, що в мене не забракне сил і ресурсів на будівництво нашого храму. Я й надалі допомагатиму всім необхідним, щоб у нашому місті якнайшвидше з’явився ще один храм Божий. Всіх вам благ!»

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.