олександр ковальчук,  2 липня 2014

Гібридна піца

Нью-Йорк на Тершаківців приносить у стале життя Львова строкату бродвейщину скандалів.

Гібридна війна розгортається гідрою і тут варто згадати, що саме мутанти (тобто гібриди) стали першопричиною великого потопу за Ноя.

У самостійність театрального дріботіння інфузорій з Автономного Опору біля літнього майданчику Нью-Йорк піци на Тершаківців не повірив координатор І-го батальйону Національної гвардії України Андрій Антонищак і саме тому зібрав прес-конференцію "Рейдери Медведчука у Львові".

Антонищак міг відразу розповісти про свої тьоркі з градоначальником Садовим, але чомусь розпочав свою каральну прес-конференцію з вибачень перед журналісткою захід.нету.

Гібридна війна також розпочинається з прекрасного здалека, що завжди буде для когось дуже жорстоким.

Антонищаку не подобається, що він приїхав з війни додому, а тут – Медведчук підняв свою настовбурчену голівку назустріч нездійсненним побажанням трудового народу.

Страшні, як смертний гріх молодики-ліваки з Автономного Опору трощать літні майданчики та кошмарять львівський бізнес прикриваючись інтересами громади та святим іменем Садового.

Теперішній Антонищак та АО – то трохи різні вагові категорії, і можливо, саме тому він обирає собі у супротивники образ Медведчука з єдиної Росії.

На тому левелі батрахоміомахії навіть не захотів вовтузитись лапками Юра Михальчишин, а що вже писати про сотника Євромайдану.

Венеричні істерики з АО, то аж занадто дрібний масштаб навіть для провінційного Львова. АО як АТО – дати їм пизди – просто та швидко. Але потрібно зважати на трафіки, коридори та контрабас і не забувати про папіків. Тому усе це тягнеться так довго і нудно.

За ними ще тягнеться шлейф того архангельського Львова, де навалом псевдо-патріотів та псевдо-активістів, але це вже їх останні дні.

Ліваки з АО присутні у цьому просторі гібридності для того, щоб бариги не забували ділитись, а також для усунення того, хто не вписується у економіку нового дивного світу.

Потім їх зачистять самих, бо і без Медведчука, їх банальні істерики потрохи набридають своєю одноманітністю, а це майже злочин у швидкоплинному світі масової культури.

Їх перемолотять у м'ясорубці для вищих потреб навіть без попереднього роздягання Скарлетт Йоганссон і тому трохи невідомо звідки у них стільки радості попрощатись з життям так швидко.

Може вони растамани, обкурені чи просто такі тупі?

Їх не шкода, бо одне з завдань нового дивного світу, де людина (така їх кількість) стає проблемою – це зачистка життєвого простору від неадекватів.

Можливо, що хтось з них залишиться, бо якось Верник зазначив у приваті, що не всі члени АО є членами Захисту праці.

Спочатку їх поюзав у всі свіженькі щілинки Садовий, згодом їх підцепив й ЗІК для продовження театральних сутичок зі Свободою. Більшість з присутніх супротивників на цій прес-конференції об'єднує той факт, що вони були на передачі у Дроздова.

Схоже, що усієї солодкавості від колективного перебування у студії львівської Опри трохи не прошарює представник усіх поранених на Майдані, тобто голова української спілки активістів Майдану "Нескорені" Олександр Лабецький.

У нього великі очі, які бачать як бики бігають Львовом та кажуть, що вони найбільші патріоти України.

Звичайно, що АО багато бикує, але для чого сам Лабецький опускається до їхнього рівня та починає проповідувати страшну есхатологію про те, що львівську люстрацію варто на мить зупинити, бо приїдуть хлопці з АТО і лише тоді розпочнеться справжня люстрація, а не та щонедільна пародія на ЗІКу.

Лабецький троха спутав рамси, бо після перемоги Порошенка люстрація взагалі втратила свій вазеліновий сенс. Саме це намагається донести у його травмовані вухи місцевий журналіст Микола Савельєв з газети Ратуша.

Лабецький погоджується, збивається і вже намагається уникати лабет соціалістичної тупості імені Автономного Опору.

У цей час істерична чічка з АО урочисто повідомляє присутнім, що АО приходить лише туди, звідки йому телефонують. Так стає помітною тінь ще одного героя місцевого Євромайдану, якого звільнив з кайданів сам Садовий, і який, схоже, після недовгих дрейфувань прибився до Автономного Опору.

Це Олег Панас зі своїм оселедцем і це він ховається за кутиком рожевощокої стіни.

Як і Лабецького, Панаса трохи пройняла майданна екзальтація і він навіть намагався писати гнівні листи у редакцію Варіантів з вимогою пояснити свою позицію щодо істеричних венериків з АО. Саме за це його було культурно надіслано ось у цій статті про злодіїв та бандитів.

Поза таким бродвеєм одного оселедця, Олег Панас – справжній герой Голлівуду. Герой Майдану у лавах медведчуківського АО – це новий сюжет для скорцезівського рімейку гонконгзької Подвійної рокіровки.

Щось занадто тихо сидить, похнюпивши голову, усю прес-конференцію місцевий тіпа-активіст Олег Радик з різних економічних бойкотів невідомо чого. Він лінивцем увесь час закривається руками, наче артист Філіппенко в одній репризі.

 Спочатку він обмотується руками, тримає себе за голову, потім – хапається за шию. Ще трошки – і він ледве не підтримує своє підборіддя в позі Родена правою рукою з-під лівого коліна.

Це ж його і його бойфрендна спільнота Отара Довженка бойкотувала тільки тих регіоналів, які не дружили з Садовим та бойкотувала лише тих москалів, які не дружили з Садовим.

Так оминув бойкотливої долі славнозвісний Альфа-Банк, Альфа Джаз якого потім так запізніло намагався піарити своїми обурливим постами товариш Довженко на сайті Садового.

Радик, або сам вже заплутався у всіх хитросплетіннях гібридної війни у Львові, або вже почав розуміти, що і його вже чекає зливна доля Автономного Опору.

Радик дивиться вовком з-під лоба і повільно витягує із себе інфу про холодну війну між львівськими ГО за бабло. Йому прикро, що під час його економічного бойкотування так шаманять львівський бізнес у той час, коли жодна волосинка не впала з російського.

Цим прикрується й Антонищак. Він не розуміє, про що бізнес має домовлятись з криміналом, хоча незабаром, схоже, вже зрозуміє.

Він біблійною мовою обіцяє усі єгипетські кари на шию медведчуківським молодиками і молодицям та заявляє про цілеспрямовану дискредитацію громадських рухів та влади у Львові (це також вигідно Садовому і його старшим товаришам), хоча Варіанти про це писали ще у першій ємайданній статті.

Усю магію гібридної війни у своїх мобільних лабільностях, цих постійних змінах конфігурацій та ситуативних комбінацій, може зруйнувати лише щось більш непостійне та мінливе.

Місце зустрічі не можливо змінити, а баби – не вміють тримати язика за зубами та щоками.

Дівчинка з АО оголошує Автономний Опір – відкритим для світу і цим ще раз палить Садіка.

Приходити в АО на вечірки, це теж, що й відгукуватись на запрошення Садового випити чайку після прес-конференції Альфа Джазу.

Ще раз відео з прес-конференції тут.

І поки, що можливо лише у культурному Львові, супротивники на прес-конференції мило спілкуються між собою після її закінчення, то для усіх інших звучить новий та дивний хіт Clean Bandit "Rather Be".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.