Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

берци

slugbavarmie.ru

Понеділок, 7 липня 2014, 14:52

3-му батальйону на Львівщині закупили неякісне взуття, – прокуратура

берци

За фактом закупівлі посадовцями Львівського облвійськкомату неякісного взуття військовим 3-го батальйону прокуратура розпочала кримінальне провадження.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Західного регіону України
з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері.

Відзначиммо, що на Львівщині для матеріально-технічного забезпечення сформованого 3-го батальйону територіальної оборони з бюджету області було виділено 1 мільйон гривень. Львівський облвійськкомат витратив з цієї суми 100 тисяч гривень на придбання взуття для військовослужбовців батальйону.

У результаті допущеної недбалості було закуплено неякісне взуття, яке непридатне для використання за призначенням у польових умовах. Спроби замінити неякісне взуття з боку фірми-постачальника виявились безрезультатними.

Внаслідок незабезпечення військовослужбовців якісним взуттям більше місяця виникали проблеми із проведенням навчальних занять, що негативно впливало на якість підготовки, морально-психологічний стан військовослужбовців, викликало негативний резонанс в суспільстві.

Завдяки вжитим керівництвом Львівського гарнізону заходам батальйон був забезпечений справними черевиками, що дало змогу організувати належну підготовку військовослужбовців та їх готовність до виконання поставлених завдань.

За результатами прокурорської перевірки щодо службових осіб Львівського обласного військового комісаріату розпочато кримінальне провадження за фактом недбалого ставлення до служби за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 425 Кримінального кодексу України. Відомості про злочин внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Наразі органами прокуратури проводяться перевірки використання виділених на оборону коштів у всіх військових формуваннях, дислокованих на теренах Західної України.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.