Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

садовий

Вівторок, 8 липня 2014, 09:57

Садовий заветував п'ять «земельних» ухвал міськради

садовий

Міський голова Львова Андрій Садовий зупинив дію п’яти ухвал, прийнятих на пленарному засіданні Львівської міської ради 19 червня.

Відповідно, ухвали будуть розглядатись повторно, у встановленому чинним законодавством України порядку, повідомила прес-служба Львівської міськради.

Так, заветована ухвала «Про надання гр. Савіцькому Р.Я. у суборенду земельної ділянки на вул.Погулянці, 6». Оскілки ця земельна ділянка надана ОСББ «Погулянка-6» для обслуговування багатоквартирного житлового будинку, то передача в суборенду гр. Савицькому Р.Я. земельної ділянки за вказаною адресою для будівництва та обслуговування житлового будинку буде суперечити договору оренди землі та чинному законодавству України.

Зупинена дія ухвали «Про надання гр.Ротару І.Д. дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо складання документів, що посвідчують право на земельну ділянку на вул.О.Шумського, 13-а». Як повідомляють в юридичному управлінні ЛМР, ця земельна ділянка площею 0,0412 га є в межах «червоних ліній». Розташування будь-яких об’єктів, будівель, споруд або їх частин у межах «червоних ліній» не допускається. Відповідно до ч.4 ст.83 Земельного кодексу України, землі загального користування населених пунктів належать до земель комунальної власності, які не можуть передаватись у приватну власність.

Крім того, на земельній ділянці на вул.О.Шумського, 13-а розміщені самочинно збудовані сарай та гараж, що також виключає можливість приватизації цієї земельної ділянки.

Заветована ухвала «Про затвердження гр. Заяцю Я.Є. проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул.Загірній, 33». «Земельна ділянка на вул.Загірній, 33 не надана у власність або користування, тобто є юридично вільною, вважаю за доцільне реалізувати її на конкурентних засадах з метою поповнення місцевого бюджету міста Львова», - йдеться у зауваженні до ухвали.

Накладено вето на ухвалу «Про затвердження гр. Баранецькому Р.Г. проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул.П.Шеремети, 27». «Дана земельна ділянка належить до земель, що не надані у власність чи у користування, а також на дану ділянку претендують інші землекористувачі, вважаю за недоцільне закріплення вказаної земельної ділянки за заявником», - йдеться у зауваженні до ухвали.

Міський голова не підписав ухвалу «Про надання згоди ПП «Кемпі-плюс» на зміну цільового призначення земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки на вул.Короленка, 8-а». За інформацією управління архітектури ЛМР, на даний час ДІМП «Містопроект» розробляє Детальний план території району забудови, обмеженої вул.Заньковецької – Лисенка – Просвіти – Винниченка – Личаківською. Згідно із ч.ч. 3, 4 ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності», у разі відсутності плану зонування або детального плану території, затвердженого відповідно до вимог цього Закону, передача земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним або юридичним особам для містобудівних потреб забороняється. Зміна цільового призначення земельної ділянки, яка не відповідає плану зонування території та /або детального плану території забороняється.

«Враховуючи те, що Детальний план території району забудови, обмеженої вул.Заньковецької – Лисенка – Просвіти – Винниченка – Личаківською у Львові, не затверджений, а ухвалою ЛМР надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо заміни цільового призначення земельної ділянки площею 0,1840га на вул.Короленка, 8-а в оренду для будівництва та обслуговування багатоквартирного житлового будинку, то прийнята ухвала суперечить чинному законодавству України.

У Львівську міську раду звернувся директор Львівської загальноосвітньої школи-інтернату №2 та повідомив, що запланований будинок на вул.Короленка, 8-а буде знаходитись безпосередньо біля школи-інтернату, в якій навчається 125 дітей, в тому числі діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування та діти з важкими сімейними обставинами. Будівництво будинку за вказаною адресою погіршить проживання та проведення дозвілля вихованців школи-інтернату, оскільки більшість свого вільного часу вони проводять у шкільному саду, який буде межувати з запланованим будинком. У зв’язку з цим просить долучити вказану земельну ділянку до земель, на яких розташована школа.

Договір оренди землі між укладено ЛМР та ПП «Кемпі-плюс» на 5 років до 18.02.2015р.

Враховуючи вищевказане, після закінчення терміну дії договору оренди землі доцільним буде розглянути питання передачі вказаної земельної ділянки на вул.Короленка, 8-а Львівській загальноосвітній школі-інтернату №2», - зазначено у зауваженні до ухвали ЛМР.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.