Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

нафта

tsn.ua

Середа, 9 липня 2014, 11:01

Львівська облрада вимагає не допустити ліквідації Бориславської експедиції "Укрнафти"

нафта

8 липня Львівська облрада звернулася до Кабміну щодо вжиття заходів з метою недопущення ліквідації Бориславської експедиції Прикарпатського УБР ПАТ "Укрнафта".

Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

Депутати наголошують, що Прикарпатське управління бурових робіт ПАТ "Укрнафта" (далі - ПУБР) свідомо провадить політику, спрямовану на ліквідацію діючої на сьогодні Бориславської експедиції.

З жовтня 2003 року внаслідок реструктуризації Бориславське УБР було перейменовано на Бориславську експедицію та введено до складу ПУБР у місті Долина Івано-Франківської області. Відтоді відбувається тотальне скорочення працівників підприємства, здебільшого жителів Борислава.

Численні факти свідчать про знищення на теренах Львівської області такого життєво важливого промислу як буріння та розвідка нафтових і газових родовищ: наказ керівництва ПУБР № 1980 від 24.10.2013 року про скорочення всіх працівників апарату управління Бориславської експедиції та переведення декількох у штат ПУБР, накази про демонтаж та перевезення основних засобів у м. Долина, тиск на працівників тощо.

Подальше провадження такої політики неодмінно призведе до підвищення рівня безробіття в м. Бориславі, що й так є найвищим в області, зменшення надходжень до місцевого та державного бюджетів, втрати кваліфікованих фахівців, тобто до остаточного знищення галузі буріння в місті нафтовиків, переконані депутати.

Бориславська експедиція Прикарпатського УБР ПАТ "Укрнафта" є бюджетоутворюючим підприємством для Борислава. Зважаючи на перспективи розширення повноважень місцевого самоврядування в Україні, питання наповнення бюджету місцевої громади набуде стратегічного значення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.