Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

земельна ділянка

peritus.com.ua

Понеділок, 14 липня 2014, 13:26

Суд визнав недійсними накази земельників про роздачу 20 га в Сокільниках

земельна ділянка

Господарський суд Львівської області вирішив визнати недійсними 10 наказів ГУ Держземагенства у Львівській області, якими було надано дозволи десятьом особам на розробку проектів землеустрою щодо відведення ділянок по 2 га у власність.

Згідно з рішенням суду, усі накази про дозвіл на виготовлення проектів датовані листопадом 2013 року, пишуть "Наші Гроші. Львів".

Ділянки орієнтовною площею 20 га роздали для ведення особистого селянського господарства.

Сокільницька сільська рада звернулася до суду, оскільки за генпланом на розданих землях уже запроектували житлову забудову за програмою президента України «Доступне житло».

Натомість представник управління Держземагенства у Львівській області стверджував, що на момент прийняття оскаржуваних наказів спірні земельні ділянки не були комунальною власністю територіальної громади села Сокільники та не мали цільового призначення землі житлової та громадської забудови, а обліковувались як землі сільськогосподарського призначення державної власності.

Суд задовольнив позов Сокільницької сільради, з наступних підстав. У 2008 році Сокільницька сільрада прийняла рішення №413 про коригування Генерального плану села. Державний інститут проектування міст «Містопроект» розробив коригування генерального плану, яке пройшло процедуру погодження та отримало позитивні висновки всіх контролюючих органів, в тому числі управління Держкомзему у Пустомитівському районі.

У кітні 2012 року Сокільницька сільрада своїм рішенням затвердила Генплан села Сокільники.

Спірні ділянки на момент видачі наказів не перебували в державній власності, знаходились в межах адміністративно-територіальної одиниці, їх бажане місце розташування суперечило Генеральному плану с. Сокільники, а відтак, управління Держземагенства у Львівській області не мало достатніх повноважень для видачі наказів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.