Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дошка Донцову

fotokor.org

Вівторок, 15 липня 2014, 14:40

У Львові суд відмовив комуністу в позові щодо демонтажу дошки Донцову

дошка Донцову

Галицький райсуд Львова відмовив у задоволенні позову заступника голови Антифашистського комітету України Олександра Калинюка у справі про скасування рішення виконкому ЛМР про встановлення меморіяльної дошки Дмитру Донцову на фасаді будинку на вул. Лисенка, 11.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської організації ВО "Свобода"

Як розповів депутат Львівської міськради, це вже не вперше Калинюк через суд намагається демонтувати пам'ятки діячам національно-визвольного руху.

"Цей же представник "Антифашистського комітету України" постійно подає абсолютно необґрунтовані звернення щодо демонтажу пам'ятних знаків, меморіяльних дощок та инших об'єктів вшанування пам'яти діячів українського визвольного руху у ХІХ–ХХ століттях. Зокрема, він уже звертався до суду з позовами про демонтаж меморіяльної дошки Д. Паліїву на вул. Винниченка, 8 та В. Кубійовичу на вул. Листопадового Чину, 10. Сьогодні Галицький районний суд відмовив у задоволенні чергового абсурдного позову цього українофоба. Очевидно, що діяльність представників Комуністичної партії говорить сама за себе, і питання заборони КПУ необхідно вирішувати якнайшвидше", – повідомив Любомир Мельничук.

Нагадаємо, раніше Львівський апеляційний адміністративний суд зобов’язав Галицьку райадміністрацію демонтувати таблицю одного з ініціаторів творення дивізії СС "Галичина" Дмитра Палііїва. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.