Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ДПСУ

vidomosti-ua.com

Понеділок, 11 червня 2012, 16:58

Тепер довідку про відсутність податкового боргу можна отримати електронною поштою

Відтепер платники податків зможуть замовляти «Довідку про відсутність заборгованості з податків і зборів (обов’язкових платежів), що контролюються органами ДПС» електронною поштою. Про це повідомляє прес-служба ДПС України.

 «Черговий крок у розширенні сервісів для платників податків вже зроблено - відтепер платники податків, які звітують в електронному вигляді, зможуть замовляти «Довідку про відсутність заборгованості з податків і зборів (обов’язкових платежів), що контролюються органами ДПС», не відвідуючи податкову інспекцію», - зазначив голова Державної податкової служби України Олександр Клименко.

У запиті, що формується відповідно до електронного формату (J1300301) та надсилається до «Інформаційного порталу органів ДПС України», платнику податків необхідно зазначити спосіб отримання Довідки (електронний чи письмовий).

У залежності від вибору способу отримання Довідки платнику податків, який не має заборгованості з того чи іншого податку або збору, засобами електронного зв’язку надсилається Довідка в електронному вигляді (J1400301) або інформаційне повідомлення у вигляді квитанції від інспектора ОДПС про стан розгляду Довідки за місцем обліку.

Нагадаємо, наприкінці січня 2012 року Державна податкова служба виступила з ініціативою про скорочення термінів видачі 12 адміністративних довідок та скасування кількох таких документів. Мінфін підтримав податківців. Згодом терміни видачі деяких довідок були скорочені вдвічі. Обидва відомства пообіцяли продовжили роботу щодо підвищення якості надання адміністративних послуг.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.