Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

данило мокрик

П'ятниця, 18 липня 2014, 13:59

Журналіст стверджує, що військові не отримають обіцяних державою коштів за участь в АТО

данило мокрик

Львівський журналіст Данило Мокрик, який вчора повернувся із зони АТО , стверджує, що сім’ї вояків не отримують від держави обіцяної фінансової підтримки.

«Держава повинна опікуватися тими солдатами, які зараз знаходяться на місці бойових дій. Тобто вони мали б отримувати підвищену зарплату. Але всі ті, з ким вдалося поспілкуватися, SMS-повідомлення про надходження коштів отримують, але самих коштів не було», - заявив Мокрик сьогодні на прес-конференції у Львові.

Мокрик розповів історію хлопця, що серед почутих, вразила його найбільше:
«Андрій Кравець працював у Львові на ЛКП «Львівводоканал» та одночасно підпрацьовував таксистом.

В нього тут залишилася вагітна дружина. Все, що вона зараз має, то це зарплату 2000 грн., яку він отримував перед від’їздом (в зону АТО – ред.)».

Журналіст вважає, що це – недбалість з боку влади.

«Виходить так, що із Львівського бюджету сім’ям загиблих виділили по 100 тисяч гривень допомоги, а ті, хто живі, виходить так, що не можуть забезпечити своїх рідних», - зазначив він.

«На сьогодні складається така ситуація, що коли для того, щоб забезпечити свою сім’ю, поїхавши на фронт, воякам потрібно загинути. І тільки тоді їхні рідні зможуть отримувати належну допомогу із обласного та державного бюджету», - додав Мокрик.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.