Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

мобілізація

jurinform.com.ua

Понеділок, 28 липня 2014, 10:37

Родичі призовників на Старосамбірщині висловили протест проти мобілізації

мобілізація

У Старому Самборі зібралося більше трьохсот людей, переважно жінок, чиї діти та родичі внесені до мобілізаційних списків. 

Про це повідомила прес-служба Старосамбірської РДА.

Присутні на стихійному зібранні вимагали від голови РДА та військового комісара роз’яснень щодо питань мобілізації, захисту жителів, що підпадають під мобілізацію і тих що приймають участь в бойових діях АТО.

«Не підштовхуйте людей до виявлення непокори. В країні має бути порядок і справедливість, і люди мають знати, що в країні є порядок», - наголошували присутні на зібранні.

Люди заявляли, що жодна мама не пустить своїх дітей і чоловіків до воєнкомату. Воювати мають спеціально навчені люди, якщо в Україні проводиться антитерористична операція, а не мобілізовані люди, переконані протестувальники.

Жінки заявили, що людей викликають у воєнкомати нібито для звірки даних, а згодом вони направляються в зону АТО.

«Завтра ми підемо до воєнкомату цілими громадами з усіх населених пунктів району», - зазначали протестувальники. Вони зазначали, що потрібно відкликати всі українські миротворчі контингенти з країн де вони перебувають.

Під час зібрання скандували гасло: «Більше людей не дамо!», «Перестаньте нас дурити!».

Водночас голова Старосамбірської РДА Мирон Пацай запевнив, що  воєнним комісаріатом проводиться лише звірка даних та ревізія людських ресурсів.

«Щоб в країні був порядок то кожен має робити свою роботу згідно законодавства. Я ініціюю скликання відкритої позачергової сесії Старосамбірської районної ради та запропонуємо владі Самбірського і Турківського районів також провести сесії районних рад, де обговоримо всі питання, що ви їх задаєте та приймемо відповідні рішення», - наголосив на завершення зібрання голова РДА.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.