Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

мобілізація

zaholovok.com.ua

Вівторок, 29 липня 2014, 17:04

Львівська облрада створить депутатську роту, яка поїде в зону АТО

мобілізація

У Львівській обласній раді планують створити роту із депутатів, яку відправлять в зону бойових дій на Сході.

Про це сьогодні повідомив голова комісії зі сприяння Збройними силами України, депутат Львівської облради від «Свободи» Ярослав Мудрий. 

«Коли я їздив у зону АТО, то побачив, що є така потреба працювати на авторитет командира, допомагати йому у прийнятті рішень. Тому депутатська рота буде саме цим займатися», - розповів Ярослав Мудрий. 

Він зауважує, що дата створення депутатської роти поки остаточно невідома, оскільки ще не всі чиновники ознайомлені з такою ідеєю.

«Думаю, рота буде створена через тиждень-два. Та й взагалі невідомо, чи зголоситься та необхідна кількість депутатів, щоб утворити роту. Якщо ні, то це буде щось на кшталт депутатського відділення», - додав Ярослав Мудрий. 

Депутат запевнив, що буде у складі депутатського війського формування. 

Нагадаємо, відповідно до Закону «Про затвердження Указу Президента України про часткову мобілізацію» від 22 липня, депутати обов’язковій мобілізації не підлягають. Вони можуть бути учасниками військових дій на Сході лише за власним бажанням.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.