Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівський лицар

Середа, 30 липня 2014, 14:39

Cтатуя Львівського Лицаря збиратиме фінанси для українського війська

львівський лицар

Сьогодні, 30 липня, біля Ратуші у Львові відбулося урочисте відкриття нового Львівського Лицаря, який збиратиме пожертви для потреб української армії.

Про це інформує кореспондент Варіантів.

«Сьогодні Львівський Лицар повертається не у формі такої самої скульптури як 100 років тому. Повертається тільки символ. Сьогоднішній Лицар уособлює Юрія Змієборця, який є як і патроном Львова, так і патроном вояків з державність», - зазначив Андрій Салюк, голова Львівської обласної організації Українського товариства охорони пам’яток історії та культури.

Нагадаємо, що 1916 році у військових реаліях для зміцнення обороноздатності міста громада провадила збір коштів. Для залучення благодійних пожертв на потреби війська у Львові був створений Львівський Лицар. Кожен із мешканців, хто давав пожертву на покращення обороноздатності війська, мав право забити металевий цвяшок в обладунки лицаря. У такий спосіб «зміцнивши» дерев’яного лицаря уже металевими латами.

Сьогодні цей Львівський Лицар зберігається у приміщенні Львівського історичного музею у холі Чорної кам’яниці на площі Ринок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.