Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Остап Дроздов

Середа, 30 липня 2014, 17:04

Сех поскаржилася на Дроздова в СБУ та Генпрокуратуру

Остап Дроздов

Голова Львівської ОДА Ірина Сех просить СБУ та Генпрокуратуру перевірити, чи заклики Дроздова не є посяганням на національну безпеку.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, до Ірини Сех звернулися представники громадськості Львівщини, обурені черговою програмою Остапа Дроздова «Прямим текстом».

"Ведучий прагнув нав’язати глядачеві думку, що нібито суспільство масово налаштоване проти мобілізації цивільного населення. Ведучий відверто закликав до організованого суспільного бойкоту і саботування мобілізації", – заявляє Сех.

Сех наводить ряд висловлювань Дроздоваі: «Мобілізація оголошена… Ми вважаємо що це є геноцид», «Наша програма займає дуже жорстку позицію – ми будемо закликати бойкотувати надалі мобілізацію», «Потому панове ще раз – ніякої мобілізації», «Мобілізація… є нічим іншим як неприпустимим, навіть геноцидом».

З огляду на це, Сех просить СБУ та Генпрокуратуру провести перевірку матеріалів передачі Дроздова на відповідність Конституції України та законам.

Водночас журналіст Остап Дроздов та телеканал ZIK оприлюднили офіційну заяву, в якій закликали не висмикувати з контексту окремі фрази. "Теми, порушені у наших матеріалах, які викликали у суспільстві широкий резонанс, стосуються не бойкоту мобілізації як такої, а навпаки – проведення якісної мобілізаційної кампанії із залученням кадрових силовиків, професійно підготованих кадрів та добровольців", йдеться у заяві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.