олександр ковальчук,  1 серпня 2014

Кавер-бенди Львова

кавер-бенди Львова

Кавер-бенди Львова учтиво схиляються перед класикою та інколи обирають більш несподівані варіанти.

Варіанти оглядають кавер-бенди Львова, де поміж стилю, професіоналізму та консерватизму інколи можна відшукати деякі несподівані блискітки та маячки світлого майбутнього.

Кавер-бенди – це не завжди подяка вшанування та поклоніння перед великим, але й авторська інтерпретація та навіть іронія щодо почесних у залах слави та народній пам'яті.

Щира безпосередність вокалісток та вокалістів в моделюванні себе зірками великої сцени також гідна пошанування, як і смиренне та натхненне повторення заповітів своїх ідолів.

Кавер-бенд – це, принаймні, чесно, а не так, як у колективів а-ля Патриція, що так бездарно на хребті інших намагаються заїхати навіть у найменші натяки на велику історії.

Не гріх розпочинати каверами, гріх (для таких як Патриція) – залишитися такими без найменшої дещиці пошанування своїх орієнтирів та без найменшої іронії щодо себе.

Gunz Live Band

Колектив достатньо стильно дає хітовий "Get Lucky" та просікає соульну фішку, наприклад Джона Ньюмана (якого далі також можна почути). З саксом вони нормально тусять у тренді всезагальної орієнтації на Шаде.

Інколи, звичайно, буває не так стильно та професійно, але є куди працювати. Вокаліст дає Вакарчука не гірше самого Вакарчука, а вокалістка рухається у ритмах Ріанни та Кеті Перрі.

Дзвони сонця

Еклектика близька до самісінького зеніту: ABBA, Джеймс Браун (без груву), Мариля Родович (та її кольорові ярмарки).

"Червона рута" також без груву і з Zaz вокалістка також перебирає. "Шизгара" вже краще і на "Гуцулці Ксені" вокалістка вже схоже, що відверто стібеться.

Gipsy Kings та Spice Girls тут так поруч, як польки та Шакіра, як "Стожари" та "Ля Бамба". Є ВВ, Брати Гадюкіни, блюз і навіть Гайтана (напевне, найпопулярніша українська співачка в репертуарах львівських кавер-бендів)

РумБамБар

Їх соліст схожий на Тіма Рота в серіалі Клондайк і тому колектив так близько розташовується біля народного тіла, як тільки можливо.

Польки тільки у Львові проповідують батярство, хоча "Чорні черешні" вказують на те, що РумБамБар може більше. Вони роз'ятрують сексапіл "Гуцулки Ксені" там, де гуцул Ксеню і ній пізнав та дають макаронічну пісеньку Дзіздя про любов.

Замахуються на ABBA та нарешті розкочегарються на "Шизгарі", щоб закінчити твістом Чаббі Чекера, губами Кеті Перрі та інтонаціями Братів Гадюкіних.

Рімейк

Крутять диско, де у краї завзяття та труда легко відшукати соульні натяки у творчості Софії Ротару.

Можуть взяти Bonny M, Шер та Глорію Гейнер. І також у них можна почути Марилю Родович та Братів Гадюкіних.

Блюз маркет

Олдскульний колектив, що дуже полюбляє дует Кріса Нормана та Сюзі Кватро. Вокаліст може дати бомбочку Тома Джонса та просто Еріка Клептона.

Також у їх репертуарі: Адріано Челентано, Тіна Тернер, Джордж Майкл, Boney M та найкраще виконання "Шизгари".

Особливим сюрпризом у такому репертуарі є присутність хіта Moloko "Sing it Back".

Джем

Знову Глорія Гейнер. Знову Тіна Тернер. Джеймс Браун вже з флейтою, але вокалістка додає неохідної кошачості. І знову Гайтана.

Один з найбільших хітів соул-діви Роберти Флек, який більше знають через варіант The Fugees і навіть "Mas Que Nada" Жоржи Бена (з доречною флейтою).

Лео Сіті

Також стильово дають Іво Бобула та батярські збоченства в "Ой, смереко".

Можуть взяти ТІК, Братів Гадюкіних, "Червону рута" та "Васю" Браво. І дуже несподівано – Юрія Антонова.

Кадилак

Монохромний бенд з рок-н-рольною класикою та Елвісом з Ройом Орбісоном на чолі.

Вокаліст у чорних окулярах, чи то схожий на Роя Орбісона, чи то на Річарда Хоулі, або ж на обох відразу.

Band.It

Рекордсмени еклектики у цій підбірці кавер-гуртів.

Білл Хейлі та "Байла Морена", коломийки (краще, ніж усе інше) та "Ля Бамба". Брати Гадюкіни та Джеймс Браун.

Браво та Чак Беррі. ТІК та Адель з Maroon 5. "Шизгара" і, прости Господи, Ваєнга, взятая за основу.

Фіра

Найцікавіший кавер-бенд з інколи просто несподіваним репертуаром та найкращим вокалом поміж присутніх вокалісток.

Поміж Братів Гадюкіних, Тіни Тернер, року навколо клоку та треку до Євро 2012 також не варто забувати, що вокалістка може дати "Rolling in the Deep" не гірше самої Аделі.

Також варто пам'ятати, що Фіра розпочинає свій презентаційний ролик з абсолютних таємниць для слухачів львівської кавер-сцени – з треків Kelly Clarkson "Dark Side" та Carly Rae Jepsen "Call Me Maybe".

Lucky Lads

Екстраваганти львівської кавер-сцени і навіть можна написати, що її фріки.

Ліричні відступи вокаліста Вано Блекджека – це щось з чимось.

Ось, наприклад, як він запалює вогник на "Light My Fire", де розповідає, що співає на сцені з 4 років і взагалі є дитиною-вундеркіндом. От тільки клятий диявол збиває його з праведної дороги різними віскарями, але він тримається і співає.

У його психоделічних танцях та зниканні за сценою й справді щось є від пластичності Зміїного короля.



А так Lucky Lads заспівують та заграють легендарну "Stairway To Heaven".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.