Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

російські товари

russianhut.ru

Понеділок, 4 серпня 2014, 16:47

Торгові мережі Львівщині майже не маркують російські товари, – Ситник

російські товари

На Львівщині практично немає спеціального маркування на російських товарах.

Про це повідомив заступник голови Львівської ОДА Йосиф Ситник.

«Цими вихідними був я у справах в Ожидові. Зайшов у один із магазинів купити мінеральної води, і здивувався, що на російських товарах не було маркування. Цих чипсів та жувальних гумок у магазині ціла купа, а маркування – жодного», - розповів Йосиф Ситник.

Ситник також стверджує, що коли на товарах з Російської Федерації немає відповідних позначок, то Львівська ОДА ніяк не може покарати такі точки продажу. Більше того, магазини чи супермаркети можуть оскаржити в суді рішення про маркування російських товарів.

«Керівництво торгівельних точок може пояснювати, що нанесення на цінники спеціального напису чи прапора Росії – додаткові витрати. Втім, дотепер жодних подібних випадків не траплялося», - зауважив Йосиф Ситник.

Заступник голови ОДА закликав громадськість долучатися та контролювати наявність спеціального маркування на продуктах. «Якщо у Львові супермаркети дотримуються ухваленого рішення, то в області люди повинні бути пильними і фіксувати порушення, наприклад, на фото. Або ж просити книгу скарг і записувати туди перелік товарів, на яких не було маркування», – додав Йосиф Ситник.

Нагадаємо, 10 липня міська рада ухвалила рішення, згідно з яким на російські товари повинні мати спеціальне маркування. Згодом, 14 липня, відповідне рішення ухвалила і ЛОДА.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.