Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

Всесвітній біг заради гармонії

foreign.gov.mt

Понеділок, 4 серпня 2014, 17:17

Львівщиною пройде міжнародна естафета бігу заради гармонії

Всесвітній біг заради гармонії

На теренах Львівщини відбудеться міжнародна естафета "Всесвітній біг заради гармонії", яка проводиться з метою поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі.

Про це повідомляє прес-служба Самбірської райдержадміністрації.

Символом гармонії і єднання є палаючий факел, який бігуни передають один одному із рук в руки. Всесвітній біг заради гармонії проводиться у понад 100 країнах світу протягом останніх 27 років. Учасником естафети може стати кожен – вік і фізична підготовка не мають значення.

Команда бігунів буде рухатися теренами Закарпатської і Львівської областей України. 02 вересня в Устилузі на межі з Польщею відбудеться зустріч з європейською міжнародною командою, естафету українські бігуни проводжуватимуть дорогами Волинської, Рівненської, Тернопільської й Чернівецької областей нашої держави до Молдови.

В Україні планується подолати близько 1 280 км, тривалість пробігу становить 14 днів. 20 лютого бігуни європейської команди стартували в Португалії. Європейська частина всесвітньої естафети буде охоплювати 43 країни Європи з загальною довжиною маршруту в 24 000 км та фінішуватиме 7 жовтня в столиці Сербії Белграді.

В Україні Всесвітній біг заради гармонії проводиться з 1991 року. За цей час його учасники подолали понад 49 000 км у всіх областях нашої країни. Палаючий факел тримали близько 330 000 наших співвітчизників. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.