Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

військовий літак

regionews.ua

Вівторок, 5 серпня 2014, 12:45

Львівська ОДА просить звання Героїв для пілотів, які загинули в АТО

військовий літак

Голова Львівської ОДА Ірина Сех звернулася до президента та міністра оборони з Клопотанням про присвоєння звання Герой України (посмертно) двом українським пілотам, які загинули в перші дні проведення антитерористичної операції на сході України, Русланові Плоходьку та Сергієві Руденку.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Обоє – військовослужбовці 16-ої окремої бригади армійської авіації 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних сил України (м. Броди Львівської області).

Майор Руслан Плоходько – один з найбільш високопрофесійних українських пілотів, льотчик першого класу, один із найдосвідченіших льотчиків-інструкторів в Україні. Учасник миротворчих місій в Республіці Ліберія та Демократичній Республіці Конго. Він загинув 2 травня над окупованим Слов’янськом, коли полетів забрати поранених військових, усвідомлюючи ризик операції. Майорові Плоходьку було 39 років. У нього залишились дружина, 3-річна дочка та 10-річний син.

Майор Сергій Руденко – льотчик першого класу, високопрофесійний льотчик-інструктор. Учасник миротворчих місій в Республіці Ліберія та Демократичній Республіці Конго.

2 травня він підняв свій вертоліт й полетів на допомогу групі Руслана Плоходька. Коли машину було підбито, Руденко мав можливість катапультуватися, однак він не покинув борт, доки не відвів його від житлових будинків, рятуючи людські життя. Сергієві Руденку було 35 років, у нього залишилися дружина та трирічна донечка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.