Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

каналізаційні стоки

ltdaily.info

Четвер, 7 серпня 2014, 12:20

Львівська ОДА шукатиме з активістами підприємство, через яке смердить у Львові

каналізаційні стоки

Робоча комісія Львівська ОДА спільно з громадськими організаціями перевірить всі підприємства, які скидають свої каналізаційні стоки в мережу Львова.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Інвентаризувати всі львівські підприємства – потенційні забруднювачі міських каналізаційних мереж, а також перевірити наявність гідрозатворів на дощоприймачах запропонував директор департаменту ЖКГ Львівської обласної державної адміністрації Андрій Ільків під час наради з питань усунення неприємного запаху у Львові.

Він наголосив: «щодо з’ясування причин та боротьбою зі смородом у Львові, починаючи з 2012 року, було створено багато комісій, але результату вони не дають. Наше бачення таке, що до вирішення цієї проблеми потрібно максимально залучити громадські організації і мешканців Львова. Сморід докучає кожному із нас».

За словами Андрія Ільківа, проблему треба вирішувати крок за кроком і розпочинати з інвентаризації. За даними ЛКП «Львівкодоканал», у Львові є 43 підприємства – забруднювачі, але насправді, якщо перевірити, то їх у місті буде більше.

«Якщо ми разом з громадою проведемо інвентаризацію підприємств, які працюють у Львові і скидають свої каналізаційні стоки в мережу міста, то ми знайдемо ще більше таких підприємств, які працюють без відповідної технічної документації, а отже з порушенням чинного законодавства.

Це дасть можливість «Львівводоканалу» у десятки разів збільшити надходження коштів за понаднормові скиди в міську каналізацію. В подальшому ці кошти можна буде залучити до виконання інших заходів, що потребують фінансового вливання», – зазначив директор департаменту ЖКГ Львівської ОДА Андрій Ільків.

Нагадаю, на початку липня розпорядженням голови Львівської ОДА Ірини Сех було створено робочу комісію з перевірки виконання заходів щодо усунення причин неприємного запаху у м. Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.