Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

маршрутки

portal.lviv.ua

Понеділок, 11 серпня 2014, 14:46

У львівських маршрутках оприлюднять реальні графіки руху, – активісти

маршрутки

На кінцевих зупинках у Львові опублікують інформацію про графік руху міських маршруток.

Такої домовленості під час робочої наради спільно із управлінням транспорту Львівської міської ради та керівниками транспортних підприємств міста Львова, інформує прес-служба ГО «За якісний транспорт».

Громадські активісти під час розгляду питання про графіки руху автобусів на маршрутах загального користування, які уже напрацьовані ГО «За якісний транспорт» вимагали також встановлення таких графіків і на проміжних автобусних зупинках.

Однак голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка наголосив на тому, що встановити графіки на проміжних зупинках із зазначеним реальним графіком руху маршруток можна буде тільки після того, як у місті запрацює Центр керування рухом.

Іван Велійка також наголосив, що «сьогоденна основних зупинках ми не можемо визначити рух маршруток, але на кінцевих це можна зробити».

Відтак, під час засідання робочої групи домовлено про те, що до 20 серпня усі транспортні підприємства-перевізники нададуть реальні графіки руху маршруток міста Львова, а активісти ГО «За якісний транспорт» розроблять для кожного маршруту такі інформаційні наклейки.

Зазначимо, що із перевізниками також досягнуто домовленостей про те, що у салоні автобуса із зворотної сторони бокового трафарету графіки руху також будуть оприлюднені.

Варто відзначити, що ці графіки не збігаються із офіційно затвердженими у паспорті маршруту, що може викликати певне нерозуміння серед пасажирів. Зазначимо, що раніше заступник начальника управління транспорту та зв’язку Львівської міської ради Сергій Журбенко наголошував на тому, що мерія не може затвердити реальні графіки, які перевізники надали для Центру керування рухом, оскільки вони суперечать вимогам чинного законодавства.

Відтак, сторони домовилися про те, що до 20 серпня відбудеться розгляд проектів схеми руху автобуса із переліком зупинок, після чого відбудеться замовлення відповідної кількості примірників і розклейка їх у автобусах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.