Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

переселенці

tsn.ua

Середа, 13 серпня 2014, 09:46

Львівська ОДА належно не забезпечує права переселенців, – прокуратура

переселенці

Департамент соціального захисту населення Львівської ОДА та територіальні підрозділи соціального захисту населення належно не виконують заходи із забезпечення соціальних потреб переселенців.

Про це засвідчили перевірки прокуратури, передає прес-служба відомства.

Зокрема, виявлено факти зволікання зі скеруванням запитів на отримання особових справ та довідок-атестатів на осіб-переселенців. Такі порушення виявлено в Сихівському відділі соціального захисту управління соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, управлінь соціального захисту населення Мостиської та Пустомитівської РДА, міської ради Нового Роздолу.

Допускаються порушення щодо повноти інформування заявників вказаної категорії на їхні звернення та повідомлення, які надходять на урядову «гарячу» телефонну лінію та передаються для подальшого розгляду в департамент ЛОДА.

Окрім того, не вжито вичерпних заходів до інформування сімей переселенців щодо реалізації їх прав на території Львівської області. До прикладу, за результатами опитування, представниками міжнародної правозахисної організації в Львівській області, більшість біженців зі сходу України зазначили, що вони не знали до яких державних органів слід звертатись, відтак жодної допомоги не отримували.

З огляду на це, прокуратурою Львівської області начальнику департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації внесено подання з вимогою усунути виявлені порушення.

Наразі відповідний документ прокурорського реагування розглянуто, відтак ініційовано питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності 5 посадових осіб департаменту та територіальних підрозділів соціального захисту населення.

Нагадаємо, раніше голова Львівської ОДА Сех визнала, що не справляється з біженцями.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.