Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дитина

yak-prosto.com

П'ятниця, 15 серпня 2014, 10:41

Кабмін відніс до загальнообов'язкового страхування осіб, які доглядають дитину до 3-х років

дитина

Кабінет Міністрів схвалив проект постанови, яким пропонується віднести до числа застрахованих осіб громадян, які  доглядають за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики.

Відтак, до числа застрахованих осіб віднесені громадяни, які доглядають за дитиною до досягнення нею трирічного віку (перебувають у відпустці) та щомісячно отримують допомогу при народженні дитини та допомогу у розмірі 130 гривень по догляду за дитиною у віці з двох до трьох років, яка була призначена до 1 липня 2014 року.

Сплата єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за цю категорію осіб буде здійснюватися за рахунок коштів Державного бюджету України. При цьому період перебування у відпустці таким громадянам буде зараховуватися до страхового стажу, відзначила Міністр соціальної політики Людмила Денісова.

Як відомо, з 1 липня цього року набули чинності положення Закону України „Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні”, якими, зокрема, передбачається об’єднати допомогу при народженні дитини з допомогою по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.