Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

image.tsn.ua

Вівторок, 12 червня 2012, 15:25

Генпрокуратура порахує дітей-алкоголіків

Генеральна прокуратура України вирішила уточнити списки дітей, які перебувають на профілактичному обліку за вживання алкоголю та наркотиків. Про це повідомила начальник відділу захисту прав і свобод дітей Генпрокуратури Ірина Кучерина.

 «Генпрокурор поставив завдання: провести перевірку повноти обліку дітей, які перебувають на профілактичному забезпеченні у зв'язку з вживанням алкоголю і наркотиків», - сказала вона.

За даними Генпрокуратури, на даний момент на профілактичному обліку перебувають близько 5 тис. дітей.

В результаті перевірок були виявлені 380 фактів порушення законодавства при продажу алкоголю та сигарет дітям, більш ніж 400 осіб притягнуто до відповідальності, а також накладено штрафи на 815 тис. грн.

Крім того, Генпрокуратура виявила та демонтувала 76 рекламних постерів, що пропагують вживання алкоголю і куріння.

Нагадаємо, в квітні президент Віктор Янукович ініціював збільшення штрафів за продаж алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім в 10 разівз 6,8 тис. грн. до 68 тис. грн., з одночасним позбавленням ліцензії на торгівлю.

Джерело: Українські новини

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.