Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

вугілля

scm.com.ua

Вівторок, 19 серпня 2014, 11:18

Львівські вугільники перекрили дорогу і вимагали виплатити зарплатню

вугілля

Вчора, 18 серпня, близько 50 працівників ПАТ «Львівська вугільна компанія» перекрили дорогу в районі села Сілець Сокальського району.

Про це повідомила прес-служба Сокальської райдержадміністрації.

Основна вимога протестувальників - виплата 2,3 млн. гривень заборгованої заробітної плати за рахунок коштів, які зароблені підприємством за виконані у липні для ДП „Львіввугілля” роботи із збагачення вугілля.

З пікетувальниками зустрілися голова РДА Олег Кожушко та міліціонери. Голова РДА лише зазначив, що проблемні питання роботи фабрики перебувають на постійному контролі в райдержадміністрації та облдержадміністрації.

Львівська ОДА змогла зарадити лише тим, що підготовила чергове звернення до Міненерговугілля щодо вирішення проблеми.

Нагадаємо, ПАТ «Львівська вугільна компанія» опинилося у вкрай складній економічній ситуації через відсутність збуту вугілля, яке на ньому збагачується.

Третя у Європі за потужністю збагачувальна фабрика розрахована на переробку 9600 тисяч тонн вугілля на рік. Цього було б достатньо, щоб забезпечити збагачення вугілля, видобутого на усіх шахтах Львівсько-Волинського басейну.

Товарний концентрат призначався для теплових електростанцій західного регіону. Власниками збагачувальної фабрики є три луганські фірми, а також держава, яка володіє 37,6% статутного капіталу, а її інтереси представляє регіональне відділення ФДМУ у Львівській області.

Колектив ПАТ «Львівська вугільна компанія»  нараховує 914 осіб, з яких 520 – жінки. Він уже неодноразово пікетував Адміністрацію Президента України, Кабінет Міністрів України, ПАТ «Західенерго», Міністерство соціальної політики, Львівську обласну держадміністрацію, проводили страйки).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.