Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

юрій вербицький

Середа, 20 серпня 2014, 13:48

Судитимуть осіб, які викрали та вбили львівського євромайданівця Юрія Вербицького

юрій вербицький

Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт відносно двох осіб, які брали участь у викраденні активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Досудовим розслідуванням встановлено, що наприкінці минулого року під час масових акцій протесту у Києві, посадові особи владних та силових структур залучили до боротьби з активістами осіб з криміналітету та колишніх спортсменів.

Представники влади надали їм інформацію про те, що вночі І. Луценко буде відвозити до Олександрівської лікарні Ю. Вербицького, який отримав травми під час протистоянь на Майдані Незалежності. Злочинці завчасно прибули до медичного закладу на п’ятьох автомобілях.

За розробленим планом, одна група осіб контролювала обстановку навколо лікарні, інша – відслідковувала прибуття цих активістів. Після того як вони приїхали до медзакладу, зловмисники напали на них і скрутивши вивезли до Бортницького лісництва у лісосмугу, де почали бити, вимагаючи надати інформацію про діяльність Євромайдану. Вранці нападники відвезли активістів у гаражне приміщення Дарницького району та продовжили катування. Згодом їх вивезли у безлюдну місцевість та відпустили. Внаслідок злочинних дій Юрій Вербицький помер.

На даний час слідством встановлено 13 осіб, які організовували або були виконавцями цих злочинів, 10 з них перебувають у розшуку. Обвинувальний акт щодо двох осіб передано до Бориспільського міськрайонного суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, Юрій Вербицький, якого викрали разом з іншим активістом Ігорем Луценком, загинув у січні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.