Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

донорство

ilikenews.com

Середа, 20 серпня 2014, 14:00

На День Незалежності у Львові шукатимуть потеційних донорів крові

донорство

24 серпня у Львові відбудеться акція "Краплина життя – це я", під час якої визначатимуть групу крові та записуватимуть в базу потенційних донорів.

Про це на прес-конференції повідомив координатор Асоціації молодих донорів України Володимир Студент, передає кореспондент Варіантів.

24 серпня, на День Незалежності України, у Львові на площі Адама Міцкевича безкоштовно визначатимуть групу крові та записуватимуть добровольців у базу потенційних донорів.

"Цією акцію ми хочемо привернути увагу мешканців Львова, що проблема донорства є зараз дуже актуальною. Кожен може допомогти, кожен донор може врятувати 3 життя. Для цього не потрібно нічого. Потрібно лише бажання", – зазначив Володимир Студент.

Потреби в певній групі крові не можливо передбачити, оскільки в лікарні потрапляють пацієнти з різними групами крові, а рятувати їх потрібно негайно. Наразі крові вистачає.

"Сьогодні в нашій установі (вул. Пекарська, 65, – ред.) здола 72 людей, це приблизно 24 літри крові. Скажімо, якщо в день буде 60-80 чоловік здавати кров - цього абсолютно достатньо, для забезпечення Львова та Львівської області. Але коли є масові катастрофи, чи масиві поступлення поранених, потрібно від 100 до 120 чоловік в день", – заявив заступник головного лікаря Львівського обласного центру служби крові Ігор Горбаль.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.