Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

гуманітарна допомога з Росії

ipress.ua

П'ятниця, 22 серпня 2014, 13:54

В'їзд гуманітарної колони є прямим вторгненням Росії в Україну - СБУ

гуманітарна допомога з Росії

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко назвав прямим вторгненням в Україну переміщення російського "гуманітарного конвою".

Про це він повідомив у п'ятницю, передає "Голос України".

"Ми заявляємо, що це вторгнення. Ми стали свідками ризикованої провокації проти України з нахабним та цинічним використанням міжнародної організації Червоний Хрест, провокації з так званим гуманітарним грузом. Щойно без дозволу в Україну в'їхали вантажівки", - зазначив Наливайченко.

Зі слів глави СБУ, ці машини не мають нічого спільного з цивільним машинами.

"Так само, як і персонал, так звані водії не мають нічого спільного з персоналом. Водії, які несподівано отримали паспорти громадян РФ для виїзду за кордон, це перша обставина, яка чітко вказує на те, що в'їжджає група людей задля керування військовою технікою, яка незаконно щоденно в'їжджає на територію України через Ізварино. Серед них є люди, які будуть виконувати завдання по конвоюванню, допитування та тортурам полонених", - зазначив голова СБУ.

Також Наливайченко додав, що наразі звільняються підвали, які терористи використовували в якості тюрем, тому що кільце українських сил звужується.

Нагадаємо, сьогодін зранку Російська Федерація прийняла рішення діяти, її колона з гуманітарним вантажем почала рух у напрямку Луганська.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.