Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

kiyany.obozrevatel.com

Вівторок, 26 серпня 2014, 16:03

У Львівській міськраді розповіли як отримати компенсацію за оплату комунальних послуг

Компенсація стосується додаткових витрат на оплату послуг газопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води, у зв’язку з підвищенням цін і тарифів на ці послуги.

 

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Для призначення цього виду компенсації особі, яка зареєстрована у житловому приміщені, слід звернутись із заявою до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації і надати:

 

• довідку про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб;

 

• довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні

 

(крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги);

 

• пред’явити паспорт.

Компенсація розраховується як різниця між розміром плати за послуги газопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води у межах норм споживання (з урахуванням пільг та субсидії) після підвищення цін і тарифів на послуги та розміром відповідного платежу, який сім’я сплачувала до зміни цін і тарифів на послуги

Компенсацію не отримають сім’ї, які одержували і будуть одержувати житлові субсидії, оскільки вони продовжуватимуть сплачувати 10 або 15 % своїх доходів.

Для сімей, які набудуть право на субсидію і матимуть право на одержання компенсації після підвищення цін і тарифів, розмір компенсації буде розраховуватися як різниця між розміром обов’язкової плати за послуги і розміром плати за такі послуги, який сім’я сплачувала до зміни тарифів.

Сім’ї, які не отримають субсидію, оскільки їх розмір плати за послуги не перевищуватиме 10 або 15 відсотків доходів, отримають компенсацію у розмірі 100 відсотків збільшення плати за послуги в межах норм споживання.

 

На отримання компенсації можуть претендувати сім’ї, середньомісячний сукупний дохід яких за попередні 6 місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму для сім’ї, що визначається як сума прожиткових мінімумів для кожного члена сім’ї, відповідно до його належності до основних соціальних і демографічних груп населення.

- до складу сім’ї включаються особи, які зареєстровані у житловому приміщенні (будинку);

- зазначений прожитковий мінімум сім’ї буде визначатися окремо для кожної сім’ї, залежно від її складу.

У разі, коли будь-хто з працездатних членів сім’ї надає інформацію про відсутність доходів за будь-який місяць протягом періоду, за який визначається сукупний дохід, до розрахунку приймається дохід такого члена сім’ї на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Встановлені прожиткові мінімуми (з 1 січня 2014 року):

• для дітей, віком до 6 років – 1032 грн.;

• для дітей, віком від 6 до 18 років – 1286 грн.;

• для працездатних осіб – 1218 грн.;

• для осіб, які втратили працездатність – 949 грн.

Для кращого розуміння розглянемо приклад: сім’я з чотирьох осіб (чоловік,

дружина, одна дитина віком 6 років, друга – від 6 до 18 років). Заробітна плата чоловіка та дружини складає 4 500 грн на місяць. Прожитковий мінімум для сім’ї становить 4 764 грн. (1218 грн.*2 особи + 1286 грн. + 1032 грн.)сім’ї. Сім’я має право на компенсацію.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.