Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

enejko.net

Вівторок, 26 серпня 2014, 17:24

Зоозахисники хочуть врятувати бурих ведмедів, на яких цькують собак

За розплідник лайок "Енейко", що на Львівщині, взялися зоозахисники та правоохоронці.

Про це Варіантам повідомила віце-президент Західноукраїнського товариства захисту тварин Наталя Вишневська.

За фактом жорстокого поводження з ведмедями в розпліднику лайок "Енейко" (Львівська область) Дрогобицьким відділом міліції відкрито досудове розслідування.

Про те, що відбувається в розпліднику зоозахисники дізналися випадково, коли до них звернулися мешканці села Брониця, де і розташований розплідник. 

"За цією адресою розміщено так званий розплідник "Енейко", який розводить лайок. На територію цього розплідника постійно привозять нових ведмедів. Тварин безпосередньо тримають в маленьких клітках, нещасні ведмеді обмежені у русі, випускають їх з кліток тільки для цькування на них собак. Вже не раз туди з'їжджалося багато людей з собаками, які платили гроші за можливість випробувати своїх собак на ведмедях, після цього дійства ведмедів відстрілюють. Так загинула вже не одна тварина", – Марія Трунова, Асоціація зоозахисних організацій України.

Бурий ведмідь в Україні занесений до Червоної книги України. Ст.5 Закону "Про Червону книгу України": "Об'єкти Червоної книги України належать до природних ресурсів загальнодержавного значення і підлягають особливій охороні на всій території України..."

Як стало відомо зі звернення місцевих мешканців, на території розплідника в далекому кутку лісу утримуються ніде не обліковані ведмеді, незважаючи на існування "Правил випробувань мисливських лайок по підсадному ведмедю", які розповсюджуються на такі заклади, ці Правила порушують Закон України "Про захист тварин від жорстокого поводження", "Про Червону книгу України" та не є зареєстрованими в Міністерстві юстиції, але використовуються на практиці під час проведення випробувань.

Асоціація зоозахисних організацій України наполягає на внесенні змін в закон України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та заборону утримання червонокнижних тварин при розплідниках собак та контрольно-випробувальних станціях.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.