Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

фестиваль кераміки

прес-служба Винниківської міської ради

Середа, 27 серпня 2014, 16:00

У Винниках пройшов фестиваль кераміки

фестиваль кераміки

24 серпня у Винниках, на території Історико-краєзнавчого музею з нагоди відзначення Дня незалежності України відбувся Фестиваль кераміки.

Про це повідомляє прес-служба Винниківської міської ради.

За задумом організаторів – Історико-краєзнавчого музею м. Винники та Винниківської міської ради – на ньому мали бути представлені керамічні вироби від стародавніх глечиків до робіт сучасних дизайнерів.

Директор музею Ігор Тимець пояснив, що через дощову погоду багато з тих, хто зголосився взяти участь у Фестивалі, змушені були відмовитися від приїзду у Винники, але пообіцяли таки завітати в наше місто, аби ознайомити мешканців із виробами з глини. Показати свої роботи хотіли народні майстри з Гавареччини, Суховолі, Івано-Франківська, Коломиї, Тернополя і навіть Донбасу (Слов’янськ) та інші.

Попри це частина заявлених учасників Фестивалю таки розгорнула свій крам, та й погода після обіду покращилася.

До винниківчан і гостей звернувся міський голова Винник Сергій Уваров. Привітавши присутніх із Днем незалежності, мер наголосив на важливості цього свята для народу України в сучасних умовах, піднесення їх патріотичного духу, усвідомлення необхідності об’єднання людей задля бажання жити у вільній державі. На його пропозицію гості Фестивалю хвилиною мовчання вшанували українських бійців, які загинули на Сході, захищаючи свій народ і свою країну.

Привітальне слово прозвучало від директора Історико-краєзнавчого музею Ігоря Тимця, який нагадав присутнім про історію боротьби українського народу за незалежність, роль культури у цій боротьбі. 
Під час патріотичного концерту виступили вокалісти Народного дому, Будинку дитячої та юнацької творчості, КЦ «Дозвілля» Христина Леськів, Яна Ручинська, Юля Бойко, Вероніка Сікора, Софія Брилінська, Наталя Андрейчук, Христина Тинкалюк, Василина Качмар, Богдан Іванець, Ірина Мельник, Юліана Опалевич.
Окрім того, гості фестивалю долучилися до Патріотичного ярмарку, взяли участь у майстер-класах і допомогли українським військовим, вкинувши пожертви у спеціально встановлені скриньки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.