Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вокзал

iloveukraine.com.ua

П'ятниця, 29 серпня 2014, 10:01

За тиждень на Львівщину зареєструвалася майже тисяча переселенців

вокзал

Станом на 28.08. 2014 в області тимчасово розміщено 5301 громадянина з АР Крим та східних областей.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Станом на 28.08. 2014 в області тимчасово розміщено 5301 громадянина з АР Кримта східних областей, у тому числі 2243 – жителі АР Крим, 3058 громадян з Донецької та Луганської областей (Донецьк – 1873 особи, Луганськ – 1185 осіб). Із загальної кількості переселених – 1916 дітей, у тому числі 1153 дитини – зі сходу. Громадяни поселені як у м. Львові, так і в районах області.

В області організовано роботу «гарячої лінії», телефон якої розміщено на сайті обласної державної адміністрації. Всі дзвінки фіксуються в цілодобовому режимі та передаються для опрацювання департаменту соціального захисту населення.

У Львівській ОДА зазначили, що тимчасово переселені громадяни забезпечені продуктами харчування та товарами першої необхідності за рахунок місцевих громад, які взяли на себе волонтерську функцію, що значно зменшило навантаження на місцеві бюджети. Прикладом слугує громада смт. Великий Любінь Городоцького району, яка понад півтора місяця утримувала майже 70 осіб, поселених у філіалі Міжрегіонального центру реабілітації інвалідів, громада с. Яблунів Турківського району, в якому жило 16 кримчан, громада с. Плав’є Сколівського району, які підтримували 12 осіб (2 багатодітні родини).

Економія державного та обласного бюджетів склала орієнтовно 50 млн.грн.

Нагадаємо, станом на 21 серпня на Львівщині було тимчасово розміщено 4625 громадян з Криму та східних областей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.