Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

брюховичі

visitlviv.net

П'ятниця, 29 серпня 2014, 12:00

Громадськість Брюхович побоюється втратити одне із озер

брюховичі

Володимир Омелянів, орендар "дна озера" №1 у Брюховичах, засипав значну його частину будівельними відходами,  наполягаючи на тому, що це лише проект реконструкції самого озера.

Про це на своїй сторінці в Facebook  повідомила Христина Каспшишак, громадська активітка.

Христина Каспшишак розповідає, що попри запевнення орендаря, грмоадськість побоюється, що занчну частину озера, яке так популярне серед львів'ян, засипають лише для того, аби побудувати на насипі черговий котедже.

Також Христина пише, що раніше у зв'язку з порушеннями правил будівництва на цьому озері вже звертались до прокуратури, але належної видповиді так і не отримали. 

 

Депутат Брюховицької селищної ради Степан Вовк натомість стверджує, що у людей, котрі засипають озеро, є державний акт права власності на землю, котра, дефакто, є не чим іншим, як дном водойми. 

"Ці документи вони вже отримали у 2006-2009 роках. Якщо почати засипати, то там вазгалі не залишиться озера. Фактично озеро перебуває у володінні підприємця Володимира Омелянівського. Селищна рада наполягає н атому, що він здійснює проект реконстукції озера. По тому проекту, мовляв, і робиться насип. Якщо вже робити реконструкції, то її має робити ліцензована фірма. Натомість туди звозять і засипають увесь будівельний мотлох. Правоохоронні органи відхрещуються. Люди покричать, покричать і затижхуть" - зазначив пан Вовк у своєму коментарі для "Високого замку".

Приблизно так виглядає засипана ділянка:

Сам орендар запевняє, що він, насправді, рятує озеро. Свого часу чоловік почистив його та відгородив дамбою від русла річки, в яку зливали нечистоти. Також Омелянівський неодноразово запускав рибу у водойму, щоб боротись з небажаною рослинністю.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.