Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

держархбудінспекція

interbuh.com.ua

П'ятниця, 29 серпня 2014, 13:47

Держархбудінспекція не припинить функціонування через свою ліквідацію

держархбудінспекція

Ліквідація територіальних органів Державної архітектурно-будівельної інспекції України не означає припинення функціонування системи архітектурно-будівельного контролю в регіонах.

Про це Варіантам повідомила прес-служба ДАБІ у Львівській області.

Послуги громадянам та архітектурно-будівельний контроль в областях у повному обсязі та в суворій відповідності до законодавства будуть здійснюватися структурними підрозділами центрального апарату ДАБІ України.

Інспекції держархбудконтролю у всіх регіонах країни продовжують свою роботу у штатному режимі. Оптимізація структури держархбудконтролю передбачає ліквідацію обласних інспекцій як юридичних осіб публічного права і утворення їх у статусі структурних підрозділів центрального апарату Держархбудінспекції України. Такі зміни покликані підвищити якість та ефективність роботи системи державного архітектурно-будівельного контролю.

На сьогодні держархбудконтроль є необхідною умовою збереження порядку в будівельній галузі. Захист комфорту та безпеки громадян є його головним завданням. Тому, незважаючи на скорочення контрольних функцій держави, ДАБІ України та її територільні органи продовжуватимуть свою роботу у сфері контролю над будівництвом.

Більше того, сьогодні ДАБІ України стає відкритою та прозорою у спілкуванні. Зокрема, фахівці Інспекції надають безкоштовні консультації з різних актуальних питань щодо дозвільної документації. Тому Держархбудінспекція закликає громадян звертатися в регіональні центри надання адміністративних послуг для отримання таких консультацій.

Нагадаємо, що 8 липня 2014 р. набула чинності постанова Кабінету міністрів України (№230 від 02.07.2014), відповідно до якої територіальні органи інспекції стануть підрозділами центрального апарату.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.