Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

реєстр

vkurse.ua

Понеділок, 1 вересня 2014, 10:15

Львівський державний реєстр підозрюють в махінаціях

реєстр

Головному спеціалісту Відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Львівського міського управління юстиції оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Про це Варіантам повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, головному спеціалісту Відділу державної реєстрації речових

прав на нерухоме майно реєстраційної служби Львівського міського управління юстиції оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 367 КК України службова недбалість, що спричинило тяжкі наслідки.

Як встановлено під час досудового розслідування у січні 2013 року

остання, отримавши заяву фізичної особи про державну реєстрацію прав та їх обтяжень на приміщення, що розташовані по вул. Пильникарська у м.Львові, без перевірки факту видачі правовстановлюючих документів на вказане майно незаконно провела державну реєстрацію речових прав на ці приміщення.

Водночас, згідно відомостей ОКП ЛОР «БТІ та ЕО» та ЛКП «Старий Львів» приміщення за вищевказаною адресою, як таке, що виділене та перебуває у приватній власності взагалі відсутнє.

Таким чином, недбале ставлення державного реєстратора до своїх службових обов’язків призвело до безпідставної реєстрації права власності на фактично відсутні нежитлові приміщення за фізичною особою. Окрім того, вказані дії службовця створили сприятливі умови для вчинення іншого тяжкого злочину. Так, вказані нежитлового приміщення були відчужені третім особам за 800 тис. грн., чим завдано їм матеріальної шкоди.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.