Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Володимир Мельник

Понеділок, 1 вересня 2014, 15:57

Військову кафедру у Франковому університеті не відновлять – Володимир Мельник

Володимир Мельник

У зв'язку із затяжною антитерористичною операцією на Сході країни Міністеррство освіти відновило військові кафедри в університетах, але фактично на базі ЛНУ ім. Івана Франка відновлення не буде.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив ректор ЛНУ ім. Івана Франка Володимир Мельник, передає кореспондент Варіантів.

"Я на сьогодні не бачу такої можливості, бо без допомоги держави зробити це неможливо. Така установка уже є в міністерстві, ставити питання про організацію та відкриття військових кафедри, – каже Володимир Петрович, але додає – Якщо це кафедри радіо- чи будь-якого іншого технічого характеру, то уявіть собі, яка техніка нам потрібна для цього, які викладачі і приміщення. Виховати вояка-патріота потрібно, але потрібна навчити і стріляти".

Проте, ректор наголошує на тісних в'язках із Акадімією Сухопутних Військ ім. гетьмана П. Сагайдачного. Тому у питаннях військової підготовки Франкoвий виш активно співпрацюватимеме з академією. За словами Мельника, європейська військва інституція здатна належним чином підготувати його студентів.

Нагадаємо, що в квітні цього року Міністерство освіти запровадило віднову військових кафедр в університетах.

Як стало відомо кілька студентів ЛНУ ім. Івана Франка, змушені були відрахуватись зі старших курсів, аби потрапити добровольцями у зону АТО. Наразі адміністрація унвіерситету не може надати повний список юнаків та достовірної інформації про їх кількість.

 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.