Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

верховна рада

obozrevatel.com

Понеділок, 1 вересня 2014, 18:02

Вибори в парламент можуть відбутись за пропорційною системою

верховна рада

На погоджувальній раді голів фракцій парламенту представники фракцій підтримали ініціативу представників БЮТ та ВО "Свобода".

Тобто висловились в підтримку внесення в порядок денний чергової сесії парламенту питання про зміну виборчого закону, а саме – проведення виборів за пропорційною системою і відкритими списками.

Про це Варіанти повідомив нардеп Михайло Хміль після своєї розмови з лідером фракції "Батьківщина" Сергієм Соболєв.

"Щойно говорив з Соболєвим. Він запевняє, що погодились цю ініціативу підтримати голови всіх фракцій, проте саме так буде – не відомо", - сказав Хміль.

Михайло Хміль ввжає, що проведення виборів за пропорційною системою є правильним рішенням. Адже воно знімає багато проблем щодо проведення виборів за мажоритарною системою на Сході України та в Криму.

«Я, до прикладу, не уявляю, як будуть проходити вибори у мажоритарних округах Криму, а от за партійними списками – це реально», – сказав нардеп.

Хміль також не переконаний, чи вдасться парламенту проголосувати за відкрити списки, "але навіть якщо повернуться виключно до пропорційної системи, це вже буде позитив", вважає він.

Хміль також висловив припущення, що це питання буде вже сьогодні обговорене з президентом під час його зустрічі з головами фракції щодо введення військового стану.

Нагадаємо, 26 жовтня в Україні відбудуться дострокові парламентські вибори.

 

-

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.