Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

україна польща

polradio.pl

Середа, 3 вересня 2014, 11:26

Польща закрила спараву проти українця, який перевозив через кордон 42 бронежилетів

україна польща

Громадянин України, затриманий за спробу перевезення в Україну понад 40 куленепробивних жилетів без необхідного дозволу, не відправиться за грати.

Про це повідомляє Українська служба Польського радіо.

Речник окружної прокуратури в Замості Ромуальд Сітарз поінформував, що слідство у цій справі було припинене.

Затриманий ще в березні польськими митниками на прикордонному переїзді у Гребенному Роман К. не приховував факт перевезення 42 бронежилетів. Слідство показало, що вони були йому подаровані фондом «Відкритий діалог» у Варшаві.

Захисні жилети були виготовлені в Німеччині, але законно куплені в Польщі. Прокурор Ромуальд Сітарз повідомив, що слідство було припинено з уваги на незначну суспільну шкоду вчинку.

Скасуванню слідства сприяли також наміри вчинку затриманого, так само, які факт, що протягом проведення слідства, у міністерство економіки було складено офіційний документ про дозвіл вивезення бронежилетів в Україну.

На вивезення елементів озброєння за кордон – а за озброєння згідно із польським законодавством вважаються також куленепробивні жилети – обов’язковий дозвіл міністра економіки. В іншому випадку це може бути визнано як злочин та загрожувати покаранням позбавленням волі від 1 до 10 років. 

Нагадаємо, раніше волонтерам загрожувало ув'язнення.

Також вчора Верховна Рада зняла мито на ввезення продукції оборонного призначення.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.