Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

військовий госпіталь

Середа, 3 вересня 2014, 14:28

Львівський військовий госпіталь щодня проводить більше 30 операцій порененим у АТО

військовий госпіталь

Щодня у військово-медичному центрі Західного регіону проводиться понад 30 оперативних втручань. Це хворі і поранені в заворухах на Сході бійці з різних регіонів України.

Про це на брифінгу повідомив начальник військогво-медичного центру Західного регіону, полковник медичної служби Іван Гайда, предає кореспондент Варіантів.

"Є достатньо хворих в реанімації, але  у кожного з пацієнтів стан різний. Переважно це комбіновані поранення: мінно-вибухові, вогнепальні, кульові осколкові.

Для лікуваннв реанімаціях вони забезпечені повністю. Чим не забезпечує лікарня - забезпечують волонтери. Але про їх соціальні потреби чи сімейня негаразди зараз ми не знаємо". – розповів начальник військогво-медичного центру Західного регіону, полковник медичної служби Іван Гайда.

З дня в день волонтери та військові доставляють новоприбулих
авіаціним, залізничним і вільним транспортом.

Наразі шпиталь повністю заповнений, адміністрації довелось облаштовувати додаткові місця. Не зважаючи на це, вони можуть надалі приймати поранених і готові до чергового збільшення кількості місць.

Про будівництво нового, додаткового корпусу точаться тільки розмови. Як каже начальник центру, кілька громадських організацій, благодійних фондів і община Церкви св. Петра і Павла взялись за збір коштів на цю справу.

Щодо ситуації в інших підпорядкованих війського-медичних центрах, то в Луцьку також багато поранених і хворих, а от у Рівненському шпиталі розвантаження, він готовий приймати легкопоранених.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.