Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

p-p.com.ua

Середа, 13 червня 2012, 13:53

Вчені-філологи Львівського університету закликають колег об’єднати зусилля і не допустити прийняття закону Про засади державної мовної політики

Вчена рада філологічного факультету ЛНУ ім.. Івана Франка звернулася до вчених-філологів України із закликом об’єднати зусилля і не допустити прийняття закону Про засади державної мовної політики.

Львівські викладачі-філологи також пропонують «розглянути (терміново!) на засіданнях вчених рад питання про антидержавне запровадження офіційної двомовності в Україні та прийняти відповідні звернення до Голови Верховної ради і народних депутатів України», «підтримати ініціативу створення “Всеукраїнської асоціації викладачів української мови та літератури”, основним завданням якої має стати утвердження державного статусу та зміцнення міжнародного авторитету української мови», а також «розробити чіткий план заходів щодо вчасного інформаційного, правового та суспільно-резонансного реагування на кожен прояв мовної українофобії як в Україні, так і поза її межами».

Нагадаємо, 5 червня Верховної Ради України ухвалила у першому читанні проект закону Про засади державної мовної політики.

«Ця подія в історії українського лінгвоциду є абсолютно суголосною зі сумнозвісними Валуєвським циркуляром (1863) та Емським указом (1876). Вона скерована на підрив конституційного статусу української мови як єдиної державної в країні та витіснення її з усіх сфер суспільного вжитку на значній частині території України. Відкритою етнокультурною агресією політично збанкрутіла “Партія регіонів” реалізовує підступні стратегії російського націонал-шовінізму проти відродженої, європейськи зорієнтованої української держави», - сказано у зверненні вчених-філологів ЛНУ ім. Івана Франка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.