Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Президент

relax.dviger.com

Середа, 13 червня 2012, 16:30

Президент підписав закон про заборону куріння

Президент Віктор Янукович сьогодні підписав закон, що розширює перелік заборонених для куріння місць, повідомляє прес-служба президента.

 

Закон забороняє куріння тютюнових виробів, електронних сигарет і кальянів у ліфтах і таксофонах, у приміщеннях і на території установ охорони здоров'я, у навчальних закладах, на дитячих майданчиках, у спортивних і фізкультурно-оздоровчих спорудах, у під'їздах житлових будинків, підземних переходах, громадському транспорті, в приміщеннях установ ресторанного господарства, в приміщеннях об'єктів культурного призначення, приміщеннях органів держвлади та місцевого самоврядування, на зупинках громадського транспорту.

Крім того, забороняється куріння тютюнових виробів, крім спеціальних відведених для цього місць, у приміщеннях підприємств, установ та організацій усіх форм власності, в приміщеннях готелів та аналогічних місцях розміщення громадян, у гуртожитках, в аеропортах і на вокзалах.

Закон встановлює, що спеціальні місця для куріння мають бути площею не більше ніж 10% від загальної площі приміщення, обладнані витяжною вентиляцією або іншими засобами для видалення тютюнового диму.

Порушення цих норм закону про виділення й обладнання місць для куріння передбачає стягнення штрафів від 1 тис. до 10 тис. грн.
Верховна Рада ухвалила закон 24 травня поточного року, за нього проголосували 368 депутатів із 422, зареєстрованих у залі.

Джерело: Інтерфакс

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.