Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

військові навчання

galinfo.com.ua

П'ятниця, 5 вересня 2014, 09:53

На Львівщині відбулися міжнародні військові навчання «Світла лавина - 2014»

військові навчання

На базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного відбулася командно-штабна фаза багатонаціонального навчання із залученням військ «Світла лавина - 2014».

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони.

Впродовж трьох днів військовослужбовці Збройних сил Румунії, Словаччини, Угорщини та України вдосконалювали навички із застосування багатонаціонального інженерного батальйону при ліквідації наслідків стихійного лиха в басейні річки Тиса.

За словами керівника навчання полковника Володимира Кузика, багатонаціональні навчання серії «Світла лавина» відбуваються вже декілька років поспіль почергово у країнах-учасницях, і вже вдруге - на території України.

Необхідність у проведенні цього важливого заходу підготовки військ виникла за результатами досвіду ліквідації повеней у районі басейну річки Тиса, яка протікає на кордоні Україні, Румунії, Угорщини та Словаччини, - розповів офіцер.

З метою запобігання та швидкого реагування на загрози повеней, а також надання кваліфікованої, професійної відповіді на наслідки стихійних лих, які постійно загрожують країнам Карпатського регіону, ще 2002 року було створено Міжнародний інженерний батальйон «Тиса» за участі підрозділів цих країн.

В ході першої фази навчання, яка відбулася на Львівщині, військовослужбовці країн-учасниць, відповідно до сценарію, повинні були оцінити обстановку, прийняти рішення на застосування підрозділів багатонаціонального інженерного батальйону при ліквідації наслідків стихійного лиха й організувати переміщення підрозділів батальйону у визначені райони для виконання завдань.

Нагадаємо, у вересні на Львівщині пройдуть міжнародні військові навчання за участю військових США.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.