Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

франковий університет

gazeta.lviv.ua

П'ятниця, 5 вересня 2014, 11:06

Посол Південної Африки приїхав до Франкового університету розвивати академічну співпрацю

франковий університет

У рамках офіційного візиту до Львова Надзвичайний і Повноважний Посол  Південно-Африканської Республіки Крістіаан Бассон зустрівся з ректором Львівського національного університету імені Івана Франка Володимиром Мельником. 

Про це повідомила прес-служба університету.

Під час зустрічі сторони обговорили можливості налагодження тісних міжнародних контактів, розвитку спільних наукових проектів та академічного обміну.

Крістіаан Бассон наголосив, що у провідних університетах ПАР працюють українські науковці, спеціалісти в галузі біохімії, генетики, ІТ-технологій та інженерії. Відтак, посол виявив інтерес до факультетів природничого напряму і пообіцяв докласти всіх зусиль до розвитку академічної співпраці.

Під час свого виступу Крістіаан Бассон окреслив основні тенденції економічного розвитку країни, особливості бізнесу, соціального прогресу, а також розповів про проблеми країни, а зокрема: інфляцію, безробіття, бідність, проблеми з чистою питтєвою водою тощо.

Серед досягнень амбасадор виокремив роботу судової системи та розвинені інституції громадянського суспільства, які захищають права громадян (за приблизними підрахунками 60% рішень виносять саме на їхню користь). Закріплені конституцією Республіки одинадцять офіційних мов гарантують громадянам ПАР право звертатися до суду, податкової чи іншої офіційної інстанції рідною для них мовою. У початковій і середній школі, вищих навчальних закладах учні та студенти мають право обирати мову навчання, хоча мовою бізнесу в ПАР, за словами посла, є англійська.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.