Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

громадянська позиція

gp-kiev.com.ua

Понеділок, 8 вересня 2014, 12:00

"Громадянська позиція" включила у прохідну частину виборчих списків 4 львів'ян

громадянська позиція

Партія "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка опублікувала попередній список кандидатів у народні депутати по багатомандатному виборчому округу.

Про це Варіанти повідомив голова Львівської обласної організації "Громадянська позиція" Анатолій Забарило.

Зокрема, 7-е місце в списку отримав виходець зі Львова Тарас Стецьків. Стецьків уже був нардепом п'ятьох скликань. Нагадаємо, восени 2012 року політик балотувався до Верховної Ради самовисуванцем по одномандатному округу №117 на Львівщині, однак програв представнику "Батьківщини" Ігорю Васюнику.

8-е місце в списках партії дісталося Анатолію Забарилу, голові ЛОО "Громадянська позиція". Політик керував виборчим штабом кандидата у президенти Анатолія Гриценка у Львівській області. Забарило також є Віце-консулом Почесного Консульства Королівства Бельгії у Львові.

Десятку у партії Гриценка закріпив за собою нардеп Олег Канівець. Останній пройшов до Верховної Ради від виборчого округу №126 від Об'єднаної опозиції, проте згодом покинув фракцію "Батьківщина". Свій вчинок мотивував тиском зі сторони партійців. Додамо, що Канівець є заступником голови партії "Громадянська позиція" та керівником Центрального виборчого штабу.

14-е місце віддали голові ГО "Центр розвитку українського законодавства" Ігорю Пукшину. Пукшин балотувався як самовисуванець у 125 окрузі (Старо-Самбірський район). Від цього округу нардепом обрали брата лідера "Свободи" – Андрія Тягнибока.

Крім цього, на мажоритарці від Сокальського округу "Громадянську позицію" представлятиме Ігор Новосад. Останній був депутатом Нововолинської міськради від згаданої партії. Крім цього, засноване Новосадом підприємство взяло у концесію замок у Тартакові, проте під час губернаторства Віктора Шемчука концесійну угоду було розіврвано.

Згідно соціологічних опитувань, "Громадянська позиція" подолає чинний 5-відсотковий прохідний бар'єр і потрапить до парламенту. Зокрема, Київський міжнародний інститут соціології дає партії Гриценка 9,7% голосів (на 2.09. 14 ), GFK Ukraine – 6,7% (на вересень 2014).  

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.