Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

мечислав мокшицький

ipress.ua

Середа, 10 вересня 2014, 10:06

Архиєпископ Мокшицький закликає УГКЦ віддати храми

мечислав мокшицький

Митрополит Львова Мечислав Мокшицький звернувся до єпископів Української Греко-Католицької Церкви з закликом повернути храми, що належали римо-католикам, але зараз знаходяться у використанні УГКЦ.

Виступаючи на відкритті Синоду Єпископів УГКЦ, що 7-14 вересня триває у Львові-Брюховичах, архиєпископ Мокшицький висловив жаль з приводу «дискримінації вірних латинського обряду зі сторони греко-католицького духовенства». Мова йде зокрема про храми, які історично належали римо-католикам, але зараз «без згоди історичних власників – Римо-Католицької Церкви, чи всупереч нашій волі, перейшли у користування Католицької Церкви візантійською обряду».

«Дане питання і надалі залишається відкритим та невирішеним з Вашої сторони, — наголосив митрополит Мечислав Мокшицький. — Пригадую, що не здійснено теж жодних кроків в напрямку виконання обіцянок: повернути латинській Церкві храми Стрітення Господнього у Львові і святиню у Комарно».

Владика сказав, що попри те, що розв’язання цих питань затягується, він все ж таки чекає на конкретні кроки.

«Говорю про це з надією, що незакінчені справи не буде потреби представляти Святішому Отцю на візиті ad limina Apostolorum», — зазначив архиєпископ Мечислав. Він попросив ієрархію УГКЦ обміркувати ці справи та обговорити на спільній зустрічі єпископів обох обрядів, яка у листопаді відбудеться у Львові-Брюховичах.

За матеріалами: Credo.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.