Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

форум видаців

Четвер, 11 вересня 2014, 12:41

Форум видавців зібрав видавців та авторів з 25 країн світу

форум видаців

Розпочав роботу Форум видавців у Львові – найбільший книжковий ярмарок в Україні.

Про це повідомила прес-служба державного комітету телебачення та радіомовлення.

 

Протягом чотирьох днів роботи Львівського форуму, з 11 по 14 вересня, відбудеться 960 культурних заходів: круглих столів, дискусій, читань, презентацій, автограф-сесій.

Вже традиційно у рамках Форуму пройдуть книжковий ярмарок, урочиста церемонія вручення книжкової премії «Найкраща книга Форуму-2014», фестиваль дитячого читання «Книгоманія», благодійна акція «Третій вік: задоволення від читання», фестиваль «Молода Республіка Поетів», «Ніч поезії і музики», Львівський бібліотечний форум.

Під час Форуму видавців на території книжкового ярмарку та в книгарнях міста волонтери збиратимуть книжки для бібліотек Донбасу. Акція пройде під гаслом: «Подаруй українську книжку українському Донбасу».
Серед головних подій форуму – Львівський міжнародний літературний фестиваль, одна з найбільших літературних подій Центрально-Східної Європи.

На фестиваль запрошено 370 авторів з України та з 25 країн світу – Австрії, Білорусії, Великобританії, Польщі, Словаччини, Росії, Франції, Чехії, Фінляндії, Грузії тощо.

Цього року почесними гостями Форуму є країни Дунайського регіону. Увага до України з боку іноземних держав є надзвичайно великою, зважаючи на події, які зараз відбуваються. Так, письменник з Австрії Мартін Поллак говорить про те, що за кордоном зараз існує проблема браку знань про події в Україні. «Ми розуміємо Україну менше, ніж мали б. Основна причина – брак інформації. Надіюсь, що ця подія допоможе нам всім подивитись по-новому на українців», – говорить Мартін Поллак.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.